zondag 10 juni 2018

Viu Manent, het geheim uit Chili


Zo, net een hotelletje gescoord in San Fernando. We hebben even genoeg van de stoffige winkelstraatjes en even stoffige winkels, wel leuk natuurlijk maar af en toe iets moderners is toch ook wel lekker. Dus op naar de San Fernando Shopping Mall. Een westers aandoend winkelcentrum met, niet onbelangrijk, airconditioning. Op een terrasje raken we aan de praat met de eigenaar die helemaal weg is van voetbal. Toen hij merkte dat wij uit Nederland kwamen ging hij helemaal los. Uiteindelijk overwon zijn koopmanschap en dichtte hij Nederland hele goed kansen toe, maar aan zijn gezicht zag ik dat hij heimelijk dacht dat Chili tóch beter was.

De volgende dag rijden we over de ‘90’ richting Santa Cruz. Vlak daarvoor heb je Viu Manent aan je linkerhand. De grote letters op de muur zorgen ervoor, dat je dit echt niet kunt missen. De weg erheen is zeer toegankelijk en het proeflokaal ligt er uitnodigend bij. Een afspraak maken is niet nodig, men zal je erg gastvrijs ontvangen.

In het proeflokaal vallen de schilderijen op de achterwand gelijk op. Het zijn kleurrijke schilderijen van de hand van de Chileense kunstenares Catalina Abbott. Je moet er natuurlijk van houden want over smaak valt niet te twisten. Ik vind ze erg mooi vanwege de gekozen kleuren en de voorstellingen. In onze winkel kom ik ze nog vaak tegen want ze zijn gebruikt voor de labels van de Secret Serie van Viu Manent.

De Secret Serie is een lijn met overheerlijk wijnen die voor 85% zijn gemaakt uit het druivenras dat op het label staat vermeld. Dan blijft er dus nog 15% ver en daar schuilt nu nét het geheim. Welk druivenras hier voor is gebruikt blijft lekker in de lucht hangen.

De overige wijnen zijn vooral gemaakt van één druivenras dat ook netjes op het label staat vermeld. Daarbij wordt vervolgens in meer of minder mate houtrijping toegepast. De mate waarin leidt tot het onderscheid tussen Reserve en Gran Reserve.

Nog even een blik werpen op Santa Cruz zelf en dan door naar het zuiden richting Curicó. Was de weg naar Santa Cruz heerlijk om te rijden, de weg naar Curicó is dan heerlijk in het kwadraat. Wat een mooie vergezichten.

Vanavond in het hotel lekker even een Secret openmaken. We gaan aan de chardonnay en zullen ons best gaan doen om het geheim van de ontbrekende 15% te ontrafelen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten