zaterdag 9 juni 2018

Deakin Estate, uit het warme Australië

Deakin Estate is voor wijnliefhebbers vaak wel bekend, maar voor een toerist ligt het niet echt naast de deur. We hebben Deakin Estate bezocht tijdens onze wijnreis naar Australië. Met de  camper hebben we in net iets meer dan 3 weken het rondje Sydney – Melbourne – Adelaide afgelegd. Dit rondje is nét goed te doen in die tijd, maar de afstand is behoorlijk, flink doorrijden dus.

Het rondje heeft als voordeel, dat je de relevante wijngebieden van Australië kunt bezoeken. Niet allemaal uiteraard, want dan kom je tijd te kort.

We hebben de camper opgehaald in Sydney en daar ook weer ingeleverd. Campings zijn er volop in Australië. Je kunt ter plaatse een handige App downloaden waarop alle campings zichtbaar zijn, er zit zelfs iets van een navigatie-mogelijkheid op. De App heeft onder meer als functie dat je per camping kunt opzoeken wat er te doen is en, voor Hollanders altijd handig, wat het kost.

Na uiteraard Sydney een klein beetje te hebben verkend ging het al snel richting de Hunter Valley, waar we onze eerste kangoeroes tegenkwamen, en daarna de Blue Mountains. Vanuit Sydney zit je al heel snel in zeer mooie natuur. Op de weg naar het zuiden, naar Melbourne, kom je langs een aantal mooie gebieden zoals de Kangeroo Valley en Jervis Bay. Dit laatste is echt een aanrader. We hadden daar het geluk dat we in één oogopslag dolfijnen en walvissen konden spotten.

Bij Melbourne aangekomen ging het al snel richting Philip Island, waar aan bezoekje aan de pinguïns uiteraard niet mocht ontbreken. Koddig om te zien hoe een grote groep pinguïns hun angst moeten overwinnen om van de veilige zee een klein stukje strand te overbruggen naar de ook weer veilige nesten. En dat elke dag weer.

Via de Great Ocean Road en de Grampians gaat het richting Coonawarra voor Katnook Estate en Mclaren Vale voor een bezoek aan Wirra Wirra.

Vervolgens gaat het in één rechte lijn van Adelaide terug naar Sydney, na uiteraard eerst nog op een derde van de route Deakin Estate te bezoeken. Deakin Estate ligt ten zuiden van Mildura in het centrum van het wijngebied Murray-Darling, genoemd naar de beide rivieren die hier bij elkaar komen.

Meer informatie over onze reis treft u aan op Clubwijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We delen onze kennis graag met anderen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten